Veelgestelde vragen

Op deze pagina hebben we een lijst opgesteld van de meest gestelde vragen en antwoorden over de Greeters. Als je geen antwoord vindt op je vraag, aarzel dan niet van ons te contacteren via ons contactformulier. We zullen zo vlug mogelijk antwoorden.

FAQ

Hoe kan ik een Greeter ontmoeten ?

Vul ongeveer een maand voor je aankomst het aanvraagformulier “Reserveer een wandeling” in en vermeld wanneer je beschikbaar bent, waar je verblijft en wat jouw interesses zijn. Het Greeters-netwerk van Brabants Haspengouw zoekt een greeter die tijdens jouw verblijf beschikbaar is en brengt je met hem of haar in contact.

Zijn de Greeters professionele toeristische gidsen ?

Neen, we zijn geen profesionele toeristische gidsen. Een greeter is een vrijwillige gids die van zijn stad of streek houdt en die gratis zijn passie voor de streek met nieuwe vrienden wil delen. Als je voor een officiële gids kiest, ga dan naar de website van La Maison du Tourisme Hesbaye brabançonne voor meer info.

Hoe lang op voorhand moet ik een wandeling reserveren ?

Reserveer je wandeling tenminste 2 weken voor de gewenste datum zodat we de nodige tijd hebben om de aanvraag te analiseren en de beste greeter voor jou te vinden. Als je de aanvraag minder dan 2 weken op voorhand indient, zullen we toch trachten om een positief gevolg te geven.

Wat gebeurt er nadat ik het aanvraagformulier verstuurd heb ?

Zodra de lokale greeters je aanvraag krijgen zullen ze uiteraard alles doen om de geknipte greeter voor jou te vinden! Je zal dan door je greeter gecontacteerd worden per e-mail en de nodige informatie krijgen over je afspraak.

Hoe kan ik mijn aanvraag veranderen of annuleren ?

Gelieve ons zo vlug mogelijk een e-mail te sturen op info@hesbayegreeters.be als je plannen veranderen. We zullen ons best doen om ons aan te passen.

Wat kost het ?

Een ontmoeting met een greeter kost niets. De diensten van Greeters in Brabants Haspengouw zijn helemaal gratis. De greeters zijn allemaal vrijwilligers.

Waarom is het gratis ?

Onze diensten zijn gratis want het is de bedoeling van mensen samen te brengen, van nieuwe mensen te leren kennen en onze mooie streek te laten ontdekken. Het greeters-netwerk is een gratis dienst die kadert in het concept van participerend toerisme (waarbij toerisme wordt gezien als een bron van multiculturele uitwisseling en verrijking zowel voor de bezoekers als voor de inwoners) en werkt uitsluitend met enthousiaste vrijwilligers.

Wanneer en hoe ontvang ik informatie over mijn Greeter ?

Zodra je greetersboeking bevestigd wordt, ontvang je alle informatie over je Greeter per mail.

Hoe wordt mijn Greeter geselecteerd ?

We proberen steeds een Greeter te vinden die jouw taal spreekt, maar we kunnen niet altijd garanderen dat de interesses van je greeter perfect aansluiten bij jouw eigen interesses. Uiteraard doen we er alles aan om de geknipte Greeter voor jou te vinden !

Zijn er aangepaste wandelingen voor kinderen ?

Zeker! Kinderen zijn welkom voor een wandeling met hun ouders of met volwassenen. Vermeld het aantal kinderen en hun leeftijd in je aanvraagformulier, en we zullen ons best doen om een aangepaste Greeter te vinden.

Zijn de wandelingen ook toegankelijk voor kinderwagens en voor personen met beperkte mobiliteit ?

Ja zeker! Vermeld dat in je formulier en we zullen er rekening mee houden.

Zijn er vaste rondleidingen gepland ?

Neen. Elke Greeterwandeling is uniek! Je leert de stad op een andere manier kennen, weg van de gekende toeristische trekpleisters, musea en tentoonstellingen. Voor de traditionele rondleidingen ken je terecht bij de professionele toeristische organisaties.

Wat gebeurt er als het slecht weer is op de afgesproken dag ?

Vergeet niet van je paraplu mee te nemen ! Het weer heeft weinig belang, we verwelkomen je op de afgesproken tijd en plaats en zullen ons best doen om het beste van onze streek te laten ontdekken.

Wens je meer info ?

Contacteer ons via info@hesbayegreeters.be

Wil je zelf Greeter worden ?

Wil je Brabants Haspengouw op een andere manier tonen en als vrijwilliger tijdens een bezoek jouw wijk en jouw Haspengouw laten ontdekken? Je woont in de streek? Je ontmoet graag mensen uit diverse culturen? Je houdt van persoonlijke contacten en uitwisselingen? Dan ben je aan het juiste adres. Klik hier om de nodige informatie te krijgen.